Hyvät asiakkaat, kumppanit ja VTT:läiset

Vuosi 2017 alkaa olla jo takana. Tänä vuonna on juhlistettu 100-vuotiasta Suomea ja 75-vuotiasta VTT:tä. Edessä on vielä joulun juhlistaminen ja lyhyt rauhoittuminen ennen uutta innostavaa vuotta.

Tänäkin vuonna on tapahtunut paljon. Automme ovat liikkuneet autonomisesti lumessa maailmanennätysvauhtia ja olemme tehneet proteiineja ilmakehän hiilidioksidista sähköllä. Kaiken tämän ovat mahdollistaneet hienot ja osaavat ihmiset meillä, asiakasyrityksissä ja kumppaneillamme. Iso kiitos kaikille teille siitä työstä, jota olette tehneet tämänkin vuoden aikana!

Mitä seuraavilta vuosilta on odotettavissa? Teknologian kehitys ei ole koskaan ollut niin kiinnostavassa vaiheessa kuin nyt. Sen sijaan, että on joku tietty kehitystä hallitseva teknologia, niin nyt on todella monta jännittävää kehitysvaihetta menossa bioteknologiasta energiatekniikkaan ja kaikkeen siltä väliltä. Kaikkia näitä vielä kiihdyttää entisestään digitalisaatio ja sen kiehtovana osana tekoäly eri muodoissaan.

Seuraavina vuosina tulemme näkemään eksponentiaalisesti kiihtyvää kehitystä, joka vaatii meiltä eettistä ja kestävää lähestymistä siitä, miten hyödynnämme tätä kehitystä. Jos mennyt 75 tai 100 vuotta on edes jonkinlainen häivähdys tulevasta, niin meitä odottaa upea tulevaisuus!

Kiitos kuluneesta 75-vuotisjuhlavuodesta ja hyvää uutta vuotta!

antti
Antti Vasara
Toimitusjohtaja, VTT
@ahavasara

 

Vuoden 2017 kohokohtia kuvina ja twiitteinä @VTTFinland
VTT – 75 vuotta teknologiaa -kuvagalleriaan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.